Μαγευτικοί προορισμοί

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Λευκάδας με σκάφος.
Επισκεφθείτε τις μαγευτικές παραλίες του νησιού και τα γειτονικά νησάκια και ζήστε αξέχαστες στιγμές!

Μεγανήσι – Κάλαμος – Πόρος – Σύβοτα – Μικρός Γιαλός – Σκορπιός

LEFKADA

ΈΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΝΗΣΊ

Το νησί της Λευκάδας είναι ένα από τα νησιά του Ιονίου. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Ελλάδας και είναι ίσως ένα από τα λίγα νησιά στον κόσμο που είναι προσβάσιμα με αυτοκίνητο αντί για πλοίο! Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσατε να ταξιδέψετε και με πλοίο ή αεροπλάνο, αλλά αν τυχαίνει να βρίσκεστε στην ηπειρωτική χώρα ή σε μια από τις γειτονικές χώρες, το αυτοκίνητο είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για να επισκεφθείτε τη Λευκάδα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους Έλληνες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Θα αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να ταξιδέψετε σε ένα νησί με αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο νησί συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με μια πλωτή γέφυρα. Το νησί βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτή, επομένως το ταξίδι είναι μια γρήγορη και φθηνή εμπειρία. Δεν επισκέπτεστε συχνά νησιά με αυτόν τον τρόπο, γιατί να μην το δοκιμάσετε!

MEGANISI

ΤΟ ΜΙΚΡΌ ΜΕΓΆΛΟ ΝΗΣΊ

Το νησί Μεγανήσι βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στη Λευκάδα και τις δυτικές ηπειρωτικές ακτές της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα νησί με μικρό πληθυσμό και περιορισμένη τουριστική ανάπτυξη. Ορισμένες παραλίες είναι προσβάσιμες με τα πόδια και άλλες μόνο με σκάφος, αλλά όλες έχουν καταπληκτικά νερά.

Το Βαθύ είναι το πιο γραφικό χωριό του Μεγανησίου και το λιμάνι του δέχεται πολλά ιδιωτικά σκάφη το καλοκαίρι. Κάντε μια βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο και απολαύστε ένα γεύμα στις πολλές ψαροταβέρνες του Βαθύ. Ο Άγιος Ιωάννης, το Φανάρι, η Σπηλιά και η Μπαρμπαρέζου είναι οι πιο πολυσύχναστες παραλίες, χωρίς να χάνουν την παρθένα φύση τους.
Το Μεγανήσι μπορεί να επισκεφθείτε για διακοπές ή ως ημερήσια εκδρομή από τη Λευκάδα.

KALAMOS

ΈΝΑ ΟΡΕΙΝΌ ΝΗΣΊ

Ο Κάλαμος δεν είναι ένα συμβατικό νησί. Πρόκειται για μια ψηλή οροσειρά που επιπλέει στη θάλασσα, με τη βόρεια πλευρά της να κατακλύζεται από πανύψηλα, πυκνά πεύκα. Είναι προφανές ακόμη και στον μη ειδικό επισκέπτη ότι αυτά τα πεύκα ανήκουν σε ένα ιδιαίτερο είδος.

Σκαρφαλώνουν παντού, ακόμη και στα πιο απόκρημνα σημεία, ξεφυτρώνουν από τα βράχια και φτάνουν μέχρι την άκρη της θάλασσας, σαν να επιμένουν να επιδεικνύουν την υπεροχή τους στον τόπο.

Ακόμα και με την πρώτη ματιά από απόσταση, λοιπόν, ο Κάλαμος γοητεύει με το ασυνήθιστο, άγριο τοπίο του. Ο Κάλαμος έχει έκταση περίπου 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων και η υψηλότερη κορυφή του βουνού είναι 200 μέτρα.

SCORPIOS

ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΌ ΝΗΣΊ ΤΟΥ ΩΝΆΣΗ

Το νησί Σκόρπιος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το χωριό Νυδρί της Λευκάδας. Παρά το μικρό του μέγεθος, αυτό το νησί έχει γίνει ένας πραγματικός θρύλος λόγω της εντυπωσιακής του ιστορίας. Καταπράσινος και γεμάτος ζωή, ο Σκόρπιος έχει μετατραπεί από μια λωρίδα γης σε έναν παρθένο Παράδεισο σε ένα κέντρο για τζετ σετ και διασημότητες. Και ο κινητήριος μοχλός πίσω από αυτή τη μεταμόρφωση δεν ήταν άλλος από τον Έλληνα Αριστοτέλη Ωνάση!