Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Λευκάδας με σκάφος

Επισκεφθείτε τις μαγευτικές παραλίες του νησιού και τα γειτονικά νησάκια και ζήστε αξέχαστες στιγμές!

Μεγανήσι – Κάλαμος – Πόρος – Σύβοτα – Μικρός Γιαλός – Σκορπιός

MEGANISI - ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΙ

Το νησί Μεγανήσι βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στη Λευκάδα και τις δυτικές ηπειρωτικές ακτές της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα νησί με μικρό πληθυσμό και περιορισμένη τουριστική ανάπτυξη. Ορισμένες παραλίες είναι προσβάσιμες με τα πόδια και άλλες μόνο με σκάφος, αλλά όλες έχουν καταπληκτικά νερά.
Το Βαθύ είναι το πιο γραφικό χωριό του Μεγανησίου και το λιμάνι του δέχεται πολλά ιδιωτικά σκάφη το καλοκαίρι. Κάντε μια βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο και απολαύστε ένα γεύμα στις πολλές ψαροταβέρνες του Βαθύ. Ο Άγιος Ιωάννης, το Φανάρι, η Σπηλιά και η Μπαρμπαρέζου είναι οι πιο πολυσύχναστες παραλίες, χωρίς να χάνουν την παρθένα φύση τους. Το Μεγανήσι μπορεί να επισκεφθείτε για διακοπές ή ως ημερήσια εκδρομή από τη Λευκάδα.

ΚΑΛΑΜΟΣ - ΕΝΑ ΟΡΕΙΝΟ ΝΗΣΙ

Ο Κάλαμος δεν είναι ένα συμβατικό νησί. Πρόκειται για μια ψηλή οροσειρά που επιπλέει στη θάλασσα, με τη βόρεια πλευρά της να κατακλύζεται από πανύψηλα, πυκνά πεύκα. Είναι προφανές ακόμη και στον μη ειδικό επισκέπτη ότι αυτά τα πεύκα ανήκουν σε ένα ιδιαίτερο είδος.

Σκαρφαλώνουν παντού, ακόμη και στα πιο απόκρημνα σημεία, ξεφυτρώνουν από τα βράχια και φτάνουν μέχρι την άκρη της θάλασσας, σαν να επιμένουν να επιδεικνύουν την υπεροχή τους στον τόπο.

Ακόμα και με την πρώτη ματιά από απόσταση, λοιπόν, ο Κάλαμος γοητεύει με το ασυνήθιστο, άγριο τοπίο του. Ο Κάλαμος έχει έκταση περίπου 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων και η υψηλότερη κορυφή του βουνού είναι 200 μέτρα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ - ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΌ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ

Το νησί Σκόρπιος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το χωριό Νυδρί της Λευκάδας. Παρά το μικρό του μέγεθος, αυτό το νησί έχει γίνει ένας πραγματικός θρύλος λόγω της εντυπωσιακής του ιστορίας. Καταπράσινος και γεμάτος ζωή, ο Σκόρπιος έχει μετατραπεί από μια λωρίδα γης σε έναν παρθένο Παράδεισο σε ένα κέντρο για τζετ σετ και διασημότητες. Και ο κινητήριος μοχλός πίσω από αυτή τη μεταμόρφωση δεν ήταν άλλος από τον Έλληνα Αριστοτέλη Ωνάση!